מדריך על מרב״ד – מידע על המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

המרב"ד מדריך קצר

קיבלת זימון לבדיקות כשירות במרב"ד? אתם ממתינים לתשובה? רוצים לדעת עוד על התהליך? איך מגישים ערעור? ומדוע כדאי להיעזר בעורך דין? הנה כל מה שכדאי לדעת על המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

מהם תפקידי המרב"ד?

המכון לבטיחות בדרכים, או בכינויו מרב"ד, הוא יחידה מנהלית שממוקמת תחת משרד הרישוי, שנמצא תחת משרד התחבורה. מדובר בגורם המוסמך לקבוע כשירות רפואית של נהגים, ואף להמליץ על שלילת רישיון הנהיגה שלהם, במידה שמתברר כי הם אינם כשירים לנהיגה.

תפקידו של המרב"ד הוא להוות מכון רפואי לנהיגה, ובראש ובראשונה להקדים תרופה למכה, ולזהות נהגים מסוימים שלוקים בבעיות רפואיות שונות, הן פיזיולוגית והן נפשיות, שמונעות מהם לנהוג באופן בטוח ושקול. המרב"ד עושה זאת על ידי בדיקות כשירות רפואית לנהיגה, כלי המאפשר לו לסנן את הנהגים שיש לבחון את כשירותם.

בנוסף לכך, המרב"ד אמון על אישור והתקנה של אביזרי עזר לנהיגה, עבור נהגים עם מוגבלויות שלא שוללות את כשירותם לנהיגה. למשל, נהג שמוגבל ברגליו יוכל לנהוג באמצעות ידיו, תוך התקנת מנגנון מיוחד ברכב, שמעביר את השליטה בדוושות הגז והברקס אל מתקן מיוחד המופעל על ידי הידיים. המרב"ד בתור מכון לבטיחות בדרכים יפקח על ההתקנה של אביזר זה, ויאשר אותו.

מי מופנה לבדיקת כשירות לנהיגה במרב"ד?

כשמדובר על בדיקת כשירות נהיגה באמצעות מרבד פירוש הדבר הוא כי הנהג נדרש להתייצב ליום בדיקות רפואיות, שיקבעו את כשירותו. הבדיקות ייעשו במכון הארבעה, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ובסופן תתקבל המלצה, שתשפיע על ההחלטה הסופית לגבי מתן או שלילה של רישיון הנהיגה.

ישנם כמה גופים רשמיים שעליהם לדווח למכון הרפואי על נהגים שכשירותם מוטלת בספק. מדובר בגופים כמו משטרת ישראל, בית המשפט, ביטוח לאומי, משרד הרישוי ורופאים.

לדוגמא, נהגים בגיל מבוגר יופנו לבדיקת כשירות במרב"ד. גם כאשר אדם מגיש בקשה להוצאת רישיון נהיגה לרכב משא כבד או לרכב ציבורי, הוא יקבל זימון למכון הרפואי. גם נהגים שרישיונם נשלל וכעת הם מעוניינים לחדשו. נהג המעורב בתאונת דרכים יופנה גם הוא לבדיקת כשירות. אדם שהורשע בעבירות סמים או אלכוהול יצטרך לעבור בדיקת כשירות.

בנוסף לכך, נכי צה"ל ומשרד הביטחון יהיו מדווחים למכון הרפואי ויצטרכו לעבור בדיקת כשירות לנהיגה. גם אדם שפנה לביטוח לאומי וביקש הגדלה של קצבה או דיווח על החמרה במצבו הרפואי – יופנה לבדיקת כשירות.

מה צריך להביא הנהג עימו בעת זימון למבדקים במרב"ד?

כאשר נהג מקבל זימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, הזימון יכלול את הפרטים הנדרשים, ובין היתר גם את המסמכים שעל הנהג להמציא ולהביא עימו ליום המבדקים. בדרך כלל, יצטרך הנהג להביא מסמכי זיהוי אישיים, בנוסף על מסמכים רפואיים הקשורים במצבו.

אילו בדיקות מבוצעות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

הבדיקות נערכות במהלך יום אחד. ישנן בסך הכל 4 בדיקות שונות, המבוצעות על ידי אנשי מקצוע שונים. בדיקה ראשונה היא בדיקה פיזיולוגית על ידי רופא כללי. במהלך הבדיקות המתקיימות אצל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פסיכיאטר יבדוק את הנהג הנבדק באמצעות שיחת אבחון. כך גם נרקולוג ישוחח עם הנהג ויחווה דעתו על כשירותו.

בנוסף לכך, ישנן בדיקות פסיכולוגיות שנערכות על ידי מבדקים ממוחשבים שאורכים מספר שעות. חשוב לדעת שהבדיקות מותאמות באופן אישי לנהג הנבדק. סדר הבדיקות והיקפן ייקבע באופן מותאם אישית, ועל כן, לא כל הנהגים הנבדקים יעברו את אותן בדיקות.

לאחר ביצוע הבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מה ההליך שמתנהל?

התשובה לשאלה כמה זמן לוקח לקבל תשובה המכון הרפואי לבטיחות בדרכים היא אינה חד משמעית. ייתכנו מקרים בהם תשובה תתקבל בתוך חודשים בודדים, וייתכנו מקרים בהם התשובה תתעכב כ-8 חודשים. המכון הרפואי למעשה מעביר את המלצותיו למשרד הרישוי, שקובע את ההחלטה הסופית.

תשובות אפשריות ממשרד הרישוי יכולות להיות אי התאמה של הנהג, לרבות אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה. כמו כן, יוכל משרד הרישוי להחליט על שלילת רישיון נהיגה רפואי, או על תוספת של מגבלות רפואיות לרישיון נהיגה.

כיצד ניתן להגיש ערר על החלטת המרב"ד?

לאחר קבלת התשובה הסופית ממשרד הרישוי, ישנה אפשרות להגיש ערר בתוך 30 יום. הגוף המטפל בכך הוא ועדת ערר תל השומר, שיבחן מחדש את התיק הרפואי של הנהג, ויקבל החלטה. חשוב להגיע מוכנים אל ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולהיעזר על ידי עורך דין מומלץ המתמחה בתחום. כך, הסיכויים שהערעור יתקבל ורישיון הנהיגה יוחזר אליכם, גדלים משמעותית.

עורך דין למכון הרפואי לבטיחות בדרכים

אם קיבלתם זימון לבדיקות כשירות במכון הרפואי, או שקיבלתם החלטה סופית שאתם רוצים לערער עליה – מומלץ לקבל סיוע של עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, שהוא בעל ניסיון וידע בתחום. משרדנו מתמחה בתחומי התעבורה, ובמיוחד במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. עם צוות מקצועי ומנוסה שחותר לניצחון – אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקבלת ייעוץ משפטי.

*הכתוב האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ערעור על החלטה רפואית בעניין רישיון נהיגה, על כן, מי שמסתמך על האמור בו, עושה כן על אחריותו בלבד!

קיבלת זימון לבדיקות כשירות במרב"ד? אתם ממתינים לתשובה? רוצים לדעת עוד על התהליך? איך מגישים ערעור? ומדוע כדאי להיעזר בעורך דין? הנה כל מה שכדאי לדעת על המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

הואשמת בעבירת תעבורה? אל תתמודד עם זה לבד. קבל ייצוג מקצועי ממומחי דיני התעבורה המנוסים שלנו. עם ניסיון של מעל 25 שנה ורקורד מוכח בבתי משפט ברחבי הארץ, נוכל לעזור לך להשיג את התוצאה הטובה ביותר האפשרית. קבל את העזרה המשפטית שאתה צריך עוד היום והימנע מקנסות גבוהים ונקודות ברישיון שלך או מעונשים כבדים אף יותר.

מה קראנו עד עכשיו?

מאמרים נוספים בנושא משפטי

שיטת הניקוד בגין עבירות תנועה
קיבלת בצמוד לקנס גם נקודות?

ניתן למחוק נקודות על מנת להימנע מסנקציות (אמצעי תיקון) המופעלות על נהגים שצברו אותן. ברוב המקרים ניתן למחוק את הנקודות באופן ודאי.

נהיגה תחת השפעת אלכוהול
נהיגה תחת השפעת אלכוהול

שתיית אלכוהול מהווה את אחד מהגורמים המשפיעים ביותר על ההסתברות לביצוע תאונת דרכים, מהסיבה הפשוטה שככל שריכוז האלכוהול בדם גבוה יותר, יורדת היכולת של הנהג לבצע פעולות פשוטות בנהיגה