שיטת הניקוד בעבירות תעבורה היא על פי החוק החדש

מדי שנה, מספר הנהגים והנוסעים ברכבים המעורבים בתאונות דרכים, רק עולה ועולה. הסכנה אורבת לכל אחד ואחת, וחשוב להיות מודעים לכך ולנהוג ביתר זהירות על הכביש. עם זאת, לא כל הנהגים מודעים לסכנות בכביש, וחמור מכך – לא לכל הנהגים זה אכפת. לכן, ובמטרה להרתיע נהגים אלה – נקבעה שיטת הניקוד בעבירות תעבורה. שיטת הניקוד בעבירות תעבורה היא על פי חוק, ולכן היא מחייבת במידה רבה, ולא נתון שיקול דעת רב לשוטר או לשופט שמכריע בעניין.

מהי שיטת הניקוד בעבירות תעבורה?

שיטת הניקוד בעבירות תנועה מהווה מעין אמצעי מעקב, שעוזר לעקוב אחרי עבירות תנועה שנהגים ביצעו בכביש. השיטה מתמקדת בעיקר בנהגים שמבצעים מספר עבירות, חוזרות ונשנות. שיטת הניקוד בעבירות תעבורה היא על פי החוק, ונקבעו לה תקנות שונות, שמרחיבות ומפרטות על השיטה.

מטרות שיטת הניקוד בעבירות תעבורה

מאחורי שיטת הניקוד לעבירות תנועה יש כמה מטרות מרכזיות. ראשית, כפי שנאמר, שיטת הניקוד משמת כאמצעי או מכשיר, שעוזר לעקוב אחרי נהגים שהורשעו באופן חוזר ונשנה בגין עבירות תעבורה שונות. שנית, ישנו אלמנט הרתעתי, שגורם לנהגים לחשוב פעמיים לפני שהם מבצעים עבירת תעבורה בכוונה תחילה, או בחוסר מודעות.

שלישית, הגנה על הבטיחות של אותם נהגים, שיירתעו מלבצע עבירות תנועה ש"יזכו" אותם בנקודות, והגנה על שאר הנהגים, שיכולים להיות מושפעים מחוסר הזהירות של הנהגים המורשעים. על ידי שיטת הניקוד משרד התחבורה מבקש להשיג מטרה נוספת, והיא להביא לנהגים הלא זהירים כלי שבעזרתו יוכלו להשתפר בנהיגה.

עקרונות שיטת הניקוד בעבירות תעבורה

שיטת הניקוד בעבירות תנועה מציגה כמה עקרונות חשובים. לשאלה כמה זמן תקפות נקודות חובה לנהג, התשובה היא כזו: עבור נהג שצבר כ-22 נקודות ויותר, הנקודות יהיו תקפות למשך 4 שנים. עבור נהג שצבר עד 20 נקודות, הנקודות יישארו תקפות למשך שנתיים לאחר ביצוע העבירה.
נהג שיש לו 72 נקודות ומעלה, או לחילופין נהג שקיבל פסילה של 3 חודשים על 36 נקודות ומעלה, כאשר רשומות לו 36 נקודות נוספות בתוקף – בתנאים האמורים, יוכלו לפסול את רישיון הנהיגה של אותו נהג למשך 9 חודשים. חידוש הרישיון ייעשה לאחר בדיקות ומבחנים שונים. בנוסף, כאשר נהג נדרש בביצוע קורס נהיגה נכונה, הוא מחויב לבצע את הקורס תוך 6 חודשים. אם הוא לא עושה כן, רשות הרישוי יכולה להתלות את רישיון הנהיגה שלו.

משרד הרישוי – שיטת הניקוד החדשה

שיטת הניקוד החדשה של משרד הרישוי ביצעה כמה שינויים בשיטת הניקוד.

עיקרי השיטה החדשה לעומת הישנה הם כדלקמן

ישנם כמה שינויים בשיטה החדשה. ראשית, ישנן 5 דרגות של ניקוד, במקום 3 שהיו בעבר. שנית, ישנה התאמה בין החומרה של העבירה לבין גובה הקנה ולבין מספר הנקודות הניתנות. בנוסף, אין אמצעי תיקון על עבירה יחידה, בניגוד למצב בעבר. עבירות שנחשבות פעוטות הוצאו משיטת הניקוד. כמו כן, אמצעי תיקון לא מוחקים את הנקודות שנצברו. אמצעי התיקון אף הורחבו והותאמו באופן מיטבי לעבירה ולנהג.

איך עובדת שיטת הניקוד?

בדרך כלל, כאשר נהג מבצע עבירת תחבורה, הוא מקבל קנסות ונקודות תעבורה כעונש וכאמצעי לשיפור עתידי. גם נקודות לנהג חדש נכללות בספירה, כאשר היחס אליהן חמור יותר.

עבירות התעבורה בהן שיטת הניקוד חלה

הנהג יקבל נקודות על עבירות תנועה על פי שיטת הניקוד באופן הבא: גרימת מוות ברשלנות – 10 נקודות, נהיגה ללא רישיון רכב – 6 נקודות, נהיגה ללא רישיון נהיגה (בין אם מעולם לא היה לנהג רישיון, ובין אם תוקפו פקע לפני שנה ויותר) – 8 נקודות, עבירה שגרמה לחבלה של ממש – 8 נקודות, נהיגה בקלות ראש – 6 נקודות, נהיגה בשכרות – 10 נקודות, נהיגה בזמן פסילה – 10 נקודות, אי-עצירה לאחר גרימת תאונה שהיו בה נפגעים – 10 נקודות.
אלו הן רק כמה דוגמאות, ואת הרשימה המלאה של טבלת ניקוד ניתן למצוא באתר הרשמי של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים.

מהם אמצעי התיקון בעבירות התעבורה?

אמצעי תיקון הם למעשה כלים שמחייבים את הנהג בביצועם, לאחר שצבר מספר מסוים של נקודות. הנקודה בה יחויב נהג בביצוע אמצעי תיקון היא החל מצבירה של 12 נקודות תקפות.

  • במידה שקיימות 12-22 נקודות תקפות, אמצעי התיקון יהיה קורס בסיסי בנושא נהיגה נכונה, ויש לעבור את המבחן שבסוף הקורס.
  • במידה שקיימות 24-34 נקודות תקפות, אמצעי התיקון יהיה קורס בסיסי בנושא נהיגה נכונה כמפורט לעיל, ובנוסף קורס מתקדם בנהיגה נכונה, וגם בו הנהג נדרש לעבור מבחן.
  • במידה שקיימות 36 נקודות ומעלה, ייפסל רישיון הנהיגה של אותו נהג למשך 3 חודשים.
  • במידה שתוך 6 שנים, הנהג צובר שוב 36 נקודות, או לחילופין כשיש 72 נקודות – ייפסל רישיון הנהיגה למשך 9 חודשים, כאשר התנאי לחידושו הוא מעבר בדיקות רפואיות, מבחן נהיגה עיוני ומעשי.

אמצעי התיקון יכול ויהיה כמפורט להלן

מבחן עיוני של נהיגה, מבחן מעשי של נהיגה, בדיקה רפואית, קורס עם מבחן בנושא נהיגה נכונה, פסילת רישיון נהיגה למשך תקופה מסוימת או לחילופין עד שאותו נהג ימלא את התנאים שרשות הרישוי קבעה לצורך כך.

האם הנקודות נמחקות?

נקודות נהיגה נמחקות לאחר שנתיים, כל עוד הצבירה הייתה מתחת ל-20 נקודות. מחיקת נקודות תעבורה לאחר 4 שנים יבוצע כאשר הנהג צבר לחובתו 22 נקודות ויותר.

בירור נקודות תעבורה

ניתן לקבל מידע אודות הנקודות שנצברו לחובת נהג מסוים בכמה דרכים. ראשית, ניתן לפנות לסניף משרד הרישוי הקרוב לביתכם, עם תעודת זהות. שנית, ניתן לפנות למוקד הטלפוני הארצי, ולאחר מכן יישלח בדואר תדפיס המפרט את מצב הנקודות. שלישית, ישנן עמדות שירות עצמי המאפשרות הוצאת תדפיסים.

אם קיבלתם נקודות, או ביצעתם עבירת תחבורה, ואתם זקוקים לייעוץ משפטי – אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו. עם צוות מקצועי ובעל ניסיון רב, רזומה מרשים בבית המשפט ומחוצה לו – אנחנו נעשה הכל עבור כל אחד מלקוחותינו, ונייצג אותם נאמנה. צרו איתנו קשר לקבלת ייעוץ משפטי.

*הכתוב האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד ביטול נקודות תעבורה, על כן, מי שמסתמך על האמור בו, עושה כן על אחריותו בלבד!

מדי שנה, מספר הנהגים והנוסעים ברכבים המעורבים בתאונות דרכים, רק עולה ועולה. הסכנה אורבת לכל אחד ואחת, וחשוב להיות מודעים לכך ולנהוג ביתר זהירות על הכביש

הואשמת בעבירת תעבורה? אל תתמודד עם זה לבד. קבל ייצוג מקצועי ממומחי דיני התעבורה המנוסים שלנו. עם ניסיון של מעל 25 שנה ורקורד מוכח בבתי משפט ברחבי הארץ, נוכל לעזור לך להשיג את התוצאה הטובה ביותר האפשרית. קבל את העזרה המשפטית שאתה צריך עוד היום והימנע מקנסות גבוהים ונקודות ברישיון שלך או מעונשים כבדים אף יותר.

מה קראנו עד עכשיו?