אי התאמה אישיותית
מהו המושג "אי התאמה אישיותית"?
המושג "אי התאמה אישיותית" או "אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה" הינו מעט מעורפל. באופן כללי מדובר בנהג/מבקש רישיון שיש לו כושר נהיגה לקוי מבחינה אישיותית התנהגותית או פסיכיאטרית. (גם בפן הפסיכיאטרי קיימת קשת של מצבים ואבחונים שונים ואין לראות בבעיה פסיכיאטרית כמקשה אחת). בתחום המשפט ישנם הרבה הוראות וסעיפים ספציפיים ביותר היורדים לפרטי פרטים והם כמעט אינם ניתנים לפרשנות. עם זאת, בנושא חשוב זה של כשירות נהגים לנהיגה יש סעיף "סל" כללי ומעורפל שמקורו בסעיף 51 בפקודת התעבורה ואבחנה זו בהחלט ניתנת לפרשנות רבה ויש להתייחס אליה כסל היכול להכיל מספר גדול של מצבים.
האם ניתן לערער על החלטה של המכון הרפואי? לחץ כאן
מי נכנס להגדרה זו של אי התאמה אישותית?
יותר קל לומר מי לא נכנס להגדרה של "אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה". ראשית, אין מדובר בנהג עם בעיות פיזיולוגיות למיניהן (עיניים, אוזניים, דום נשימה, אפילפסיה, אי ספיקת לב, שבץ מוחי, סוכרת ועוד). כמו כן, אין מדובר בנהג שיש לו בעיות קוגניטיביות על אף שיש המשייכים בעיה זו לתחום הנפשי. אם כן מדובר בקשת רחבה של מקרים קלים מאד ועד חמורים יותר.
דוגמאות לנהגים שנפסלו עקב אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה:
1- חייל אשר שוחרר מצה"ל מסיבה נפשית.
2- נהג אשר הורשע פעם אחת בלבד בגין נהיגה בשכרות.
3- נהג שהורשע בעבירת סמים גם אם העבירה לא הייתה קשורה לנהיגה.
4- נהג שביקש רישיון לרכב ציבורי והפסיכולוגית קבעה כי יש לו קושי בהתמודדות עם מצבי לחץ.
5- נהג אשר תבע נכות מהמוסד לביטוח לאומי ואחד הרופאים בוועדה דיווח על כך למכון הרפואי.
6- נהג הנדרש להגיע לבדיקות במכון הרפואי עקב צבירת נקודות ופסילה מנהלית בת 9 חודשים.
7- נהג שאושפז בבית חולים פסיכיאטרי ורופא המחלקה דיווח על האשפוז למרב"ד.
האם ניתן להתגבר על אבחנה של אי התאמה אישיותית?
בוודאות מניסיון ובגדול!!! האמורפיות, הערפול ואי ההגדרה המדויקת של "אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה" עוזרים לעו"ד מיומן למצוא פגמים בחוות הדעת של מומחי המכון הרפואי. לא אחת, ניתן לתקוף את הפרמטרים הקרויים "גורמי סיכון" באופן בו מצליח עו"ד ו/או מומחה מטעמו להוכיח כי דרגת הסיכון איננה כלל כדרגה שאובחנה ע"י בודק המרב"ד. כמו כן, בל נשכח שמדובר באי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה כך שצריך להוכיח את הקשר הסיבתי בין הבעיה האישיותית כביכול לבין פוטנציאל הסיכון בנהיגה בעקבות בעיה זו.
מהו המכון הרפואי לבטיחות בדרכים? (המרב"ד) - הסבר קצר
שאלות ותשובות נפוצות - לחץ לצפייה
*האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד תעבורה, על כן, מי שמסתמך על האמור בו, עושה כן על אחריותו בלבד!
המרב"ד - או בשמו המלא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו הגוף המוסמך לערוך בדיקות רפואיות עבור רשות הרישוי. הסמכות הוקנתה למכון בצו שר הבריאות ובתקנות התעבורה. לרשות הרישוי ישנה סמכות לשלול רישיון נהיגה או לא לאפשר מתן רישיון
מי מקבל זימון אל המכון הרפואי? מה מומלץ לעשות מיידית? איך זה עובד? איך מערערים? במה יוכל לסייע לי עורך דין המתמחה בתחום? תשובות למגוון שאלות נפוצות.
ועדת הערר היא הערכאה מעל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. תפקידה לשמוע נהג או מבקש רישיון נהיגה אשר מסיבה כלשהי הוחלט במכון הרפואי שלא לאפשר לו לנהוג (לא קיבל כשירות לנהיגה).
במה יוכל לסייע לי עו"ד המכון הרפואי? מהם הכלים של עורך דין מיומן להגשת ערעור אפקטיבי? כיצד מחזירים את רישיון הנהיגה במהירות האפשרית?
צור קשר
השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם