קיבלתם זימון לבדיקות כשירות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים? הנה כל מה שכדאי לכם לדעת. איך להתנהג מול המכון הרפואי, מה התהליך שאתם עומדים לעבור, ואיך עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יכול לסייע לכם – לקבלת התשובות, המשיכו לקרוא.
מהו המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ומה תפקידו?
המרכז הרפואי לבטיחות בדרכים, או בשמו המקוצר מרב"ד, הוא גוף היושב תחת רשות הרישוי. תחת משרד הרישוי המכון הרפואי פועל, ותפקידו לזהות ולאבחן ליקויים בריאותיים שונים אצל נהגים, ולכתוב המלצה לגבי כשירותם של אותם נהגים לעלות על ההגה.
תפקיד נוסף שאותו מבצע המכון לבטיחות בדרכים הוא סיוע בייעוץ, התקנה ואישור של אביזרים שונים לרכב, שיכולים לסייע לנהגים בעלי מוגבלויות שונות במהלך הנסיעה. לשם הדוגמא, אדם המשותק ברגליו לא יוכל לנהוג באופן רגיל, משום שפעולת הנהיגה דורשת את השימוש בדוושות הגז והברקס, הממוקמות ברצפת הרכב, ומופעלות באמצעות הרגליים.
במקרה כזה, המרכז לבטיחות בדרכים יוכל להתקין סוג של דוושת יד, וכך יוכל אותו נהג לבצע את פעולת הנהיגה באמצעות ידו, ותזוזות היד יחליפו את הלחיצות על דוושות הרכב. האביזר יקבל אישור רשמי של מכון רפואי לנהיגה, וכך יוכל אותו נהג עם מוגבלות או נכות להמשיך ולהתנהל באופן עצמאי, עם היכולת לנהוג ברכב מבלי שהמוגבלות תמנע זאת ממנו.
מי מופנה למכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
למכון הרפואי לבטיחות בדרכים יופנו נהגים בעלי ליקויים בריאותיים מסוימים, הן פיזיולוגיים והן נפשיים ומנטליים. המטרה בכך היא לנטרל סכנות פוטנציאליות עוד לפני שהן מופיעות, ובעצם "להקדים תרופה למכה". למשל, אדם שסובל ממחלת נפש מסוימת, ומצב רוחו ושיקול דעתו מתערערים לפרקים, מהווה סכנה כאשר הוא נוהג בכביש.
אם כך, לבדיקות מכון רפואי משרד הרישוי מפנה נהגים שכשירותם לנהוג מוטלת בספק. כיצד המכון הרפואי יודע מי הנהגים הללו? ישנם כמה גופים שמבצעים דיווח על נהגים מסוימים. נהג שקיבל זימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים יצטרך להתייצב במיקום ובשעה שנקבעו בזימון, לצורך יום בדיקות שיבחן את מידת כשירותו לנהיגה בכביש.
מתי יקראו לנו אל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יזמן סוגים מסוימים של נהגים, כאשר את המידע בדבר זהותם הוא מקבל מגופים שונים שמוסמכים ומחויבים לדווח. למשל, משטרת ישראל תדווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים על נהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים. גם בית משפט יוכל לדווח למכון הרפואי על נהגים שונים שהוא סובר שעליהם לעבור בדיקת כשירות לנהיגה.
מוסד הביטוח הלאומי אף הוא יכול לדווח על נהגים שביקשו הגדלה של קצבת הנכות שלהם למשל. רופאים יהיו מחויבים לדווח למרב"ד על מטופלים שלגביהם יש חשש אודות כשירותם לנהיגה. משרד הביטחון וצה"ל ידווחו על נכי משרד הביטחון.
לבסוף, יוכל לדווח אל המכון הרפואי משרד הרישוי בעצמו, כאשר מדובר בנהגים שרישיון הנהיגה שלהם נשלל, וכעת תמה תקופת השלילה. המטרה היא לבחון אם לאחר תקופת השלילה, הנהגים הללו כשירים לחזור לנהוג.
כאשר אנחנו מדברים על מכון רפואי משרד התחבורה הוא הגוף הגדול המפעיל אותו. תחת משרד התחבורה מכון רפואי פועל, כאשר רשות הרישוי נמצאת ביניהם בהיררכיה.
מה הסיבות לפסילת רישיון
ישנן כמה סיבות בגינן רישיון הנהיגה יכול להיפסל לאחר בדיקות כשירות במרב"ד. ראשית, ייתכן שמבדיקה פיזיולוגית כללית ופשוטה יתגלו ליקויים בריאותיים מסוימים שמונעים מהנהג להמשיך לנהוג. הכוונה למחלות מסוימות או למוגבלויות שלא ניתן לפתור אותן תוך התאמת אביזרים שונים.
סיבה נוספת היא פסיכולוגית או פסיכיאטרית, כאשר הכוונה היא לליקוי רפואי נפשי כלשהו שמשפיע לרעה על יכולת הנהיגה או הריכוז של הנהג, ולכן דורשת את פסילת רישיונו. במהלך הבדיקות שמתקיימות תחת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פסיכיאטר בודק את המטופל על ידי שיחת אבחון. בשיחה זו, יוכל הפסיכיאטר לחוות את דעתו על הכשירות המנטלית והפסיכיאטרית של הנהג הנבדק.
כיצד יתנהלו נהגים ללא ידע בתחום כאשר רישיונם נפסל במרב"ד?
לאחר יום בדיקות הכשירות, המכון הרפואי בוחן את כלל הממצאים, ומגיע להחלטה מסוימת, כאשר תוקפה הוא כהמלצה בלבד. את ההמלצה, המכון לבטיחות בדרכים שולח למשרד הרישוי, כאשר הוא הגוף המוסמך להחליט על הקביעה הסופית.
ואכן, המרב"ד ומשרד הרישוי יכולים בהחלט להגיע למסקנה שרישיון הנהיגה של אותו נהג שנבדק צריך להיפסל, מסיבות שונות. כאשר נהג ללא ידע בתחום מקבל הודעה כי רישיונו נפסל, הוא עלול לעשות שני דברים שכדאי להימנע מהם.
הראשון, להתייאש ולקבל את רוע הגזירה, למרות שייתכן בהחלט שההחלטה אינה צודקת בנסיבות העניין, וישנה אפשרות להפוך אותה. הדבר השני, הנהג יוכל להגיש ערעור על ההחלטה, אך מכיוון שאין לו ידע וניסיון בתחום, הוא עלול לבצע את התהליך בצורה שאינה נכונה ואינה אסטרטגית, ובכך לא ישיג דבר, ורק יבזבז את כספו, שכן ערעור מחייב תשלום אגרה.
עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יוכל לסייע לאותו נהג בתהליך קבלת הרישיון שלו, ואף קודם לכן, עוד בתהליך בדיקות הכשירות.
הגשת ערעור עם עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
על ההחלטה של משרד הרישוי ניתן לערער, וזאת בתוך 30 יום ממועד קבלת ההודעה ממשרד הרישוי. הגוף המוסמך לדון בבקשת הערעור הוא ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. הוועדה תוכל לשקול מחדש את ההמלצה שניתנה על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, והתוצאה תוכל להיות ביטול ההמלצה, אשרור ההמלצה, או שינוי של חלקים מסוימים בה.
כדי להגיש ערעור, מומלץ ביותר להיעזר על ידי עורך דין תעבורה. כשמדובר על המכון הרפואי עורך דין יכול לעזור מאוד, הן בזירוז ההליכים והן בהגדלת הסיכוי לקבל חזרה את רישיון הנהיגה.
להציל את הרישיון נהיגה! ע"י פניה אל עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
כבר כאשר אתם מקבלים זימון לבדיקה במכון הרפואי, מומלץ ליצור קשר עם עורך דין לענייני המכון הרפואי, שיש לו ניסיון בתחום. בעזרת עורך דין המכון הרפואי לא יהיה מאיים כל כך, ותוכלו לצלוח את יום בדיקות הכשירות באופן מיטבי. תוכלו אף להכניס עורך דין למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, כך שילווה אתכם לאורך הבדיקות, וינחה אתכם כיצד כדאי לפעול.
עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים – ייצוג מקצועי לאורך כל התהליך
אם קיבלתם זימון לבדיקת כשירות, או אם קיבלתם תשובה שאתם רוצים לערער עליה – משרדנו ישמח לסייע לכם לאורך כל התהליך, ועד לקבלת רישיון הנהיגה שלכם. משרדנו מתמחה בענייני תעבורה, והוא ייצג לקוחות רבים בהצלחה. אם זומנתם אל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עורך דין הוא הפתרון בעבורכם.
*הכתוב האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, על כן, מי שמסתמך על האמור בו, עושה כן על אחריותו בלבד!