ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים – ועדת ערר תל השומר

עברתם בדיקות כשירות לנהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וכעת קיבלתם תשובה שלילית? נענה לכם על כל השאלות – איך ניתן לערר על החלטת המרב"ד, מה יכולות להיות תוצאות הערעור, ולמה כדאי להיעזר בשירותו של עורך דין תעבורה?

מהי ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

ועדת ערר המכון הרפואי היא למעשה הגוף שדן מחדש בעניינם של נהגים שנפסל רישיון הנהיגה שלהם, או שהוצבו מגבלות רפואיות עליו. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מזמן נהגים שונים לבדיקות כשירות לנהיגה ומעביר את המלצותיו למשרד הרישוי, כאשר משרד הרישוי מקבל את ההחלטה הסופית. ניתן להגיש ערעור על החלטת המרב"ד, והוא ייבחן אצל ועדת ערר מרבד.

ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים – מהן סמכויותיה?

סמכויות ועדת ערר תל השומר קבועות בתקנות התעבורה, בתקנה 195. ראשית, הוועדה רשאית לאשר, לשנות או לבטל את החלטת הרופא, או להורות על כך שתתבצע בדיקה מחודשת של הנהג. לאחר שועדת הערר קבעה מועד לבדיקה מחודשת, זה יהיה המועד הקובע, והוא לא יוקדם. כמו כן, אם גם בבדיקה המחודשת נקבע כי הנהג אינו כשיר לנהיגה, הוא לא יוכל לעבור בדיקה נוספת למשך שנתיים מיום קבלת ההחלטה על ידי ועדת הערר.

רישיונך נפסל וברצונך להגיש ערעור? מה עושים?

במידה שלאחר יום בדיקות הכשירות, התקבלה הודעה ממשרד הרישוי על פסילת רישיון הנהיגה – ישנה אפשרות להגיש ערעור על ההחלטה. בראש ובראשונה, יש לפעול מהר, כאשר הגשת הערר יכולה להיעשות במשך 30 הימים שלאחר קבלת ההודעה. הערר מוגש לועדת ערר תל השומר, והיא הגוף שבוחן בשנית את ההחלטה.

חשוב לדעת כי הגשת ערר מותנית בתשלום אגרה. את הקבלה של תשלום האגרה יש לצרף לבקשת הערר. בנוסף לכך, יש לכלול בערר מסמכים רפואיים שיכולים להשפיע על ההחלטה, וגם חוות דעת של גורמים מוסמכים שונים, שיעידו לטובתו ולהגנתו של הנהג שנשלל רישיונו.

מה קורה אם נדחיתי ע"י ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

בסופו של יום, מדובר בהחלטה סופית שהתקבלה על ידי משרד הרישוי, בהתבסס על המלצות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מבסס את המלצתו על תוצאות המבדקים שנערכו לנהג במהלך יום בדיקות הכשירות שנקבע בעבורו.

לכן, ייתכנו מצבים בהם ועדת הערר תל השומר תבחר שלא לקבל את הערעור, ולהשאיר את ההחלטה על כנה ולסמוך על קביעתם של משרד הרישוי ושל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. במצב כזה, ניתן לערער על החלטת ועדת הערר לבית המשפט המחוזי, בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים. הליך זה נקרא ערעור מנהלי על החלטת ועדת הערר תל השומר.

האם כדאי להגיש ערעור על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים? (לאחר פסילה)

שאלת הכדאיות תלויה בכמה גורמים. בראש ובראשונה, הגשת ערר מותנית בתשלום אגרה. לכן, הנהג יצטרך לחשוב אם משתלם לו לשלם את האגרה. שנית, חשוב להבין שישנן כמה תוצאות אפשריות לערעור. ערעור על החלטה רפואית יכול להסתיים בביטול ההחלטה, באשרור ההחלטה, או בשינוי שלה לפי הנסיבות. תמיד מומלץ להתייעץ עם עורך דין תעבורה, ולהבין מהם הסיכויים והסיכונים שבהגשת הערר.

תוך כמה זמן אני נדרש להגיש את הערר?

על הערר להיות מוגש בתוך 30 ימים לאחר קבלת ההודעה הרשמית מרשות הרישוי. משרד הרישוי הוא למעשה הגוף שמקבל את ההחלטה הסופית לגבי רישיון הנהיגה. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מהווה גורם רפואי, שמספק המלצה וחוות דעת לגבי הכשירות הרפואית של הנהג שנבדק.

איך מגישים ערעור על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (ערר)?

הגשת הערעור נעשית באמצעות דואר רשום. כפי שצוין, הגשת ערעור צריכה להיעשות לצד תשלום אגרה. מטרת תשלום האגרה כפולה. ראשית, בקשת ערעור נבחנת על ידי ועדה, והחזקת הוועדה עולה כסף. לכן, יש לשלם על השירות שמקבל הנהג. שנית, תשלום האגרה נועד לווסת עומסים על ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

אם כל אדם היה יכול להגיש ערעור בלי לשאת בעלויות, הרי שכולם היו מנסים לערער על ההחלטה שהתקבלה לגביהם. תשלום האגרה מביא לכך שאנשים יחשבו פעמיים אם כדאי להם להגיש את הערעור, והאם יש להם סיכוי טוב לקבל תוצאה טובה יותר לאחר בחינה מחדש של התיק הרפואי שלהם.

למה חשוב להיות מיוצג בועדת ערר תל השומר?

ערעורים באופן כללי, ולא משנה באיזה תחום, לא תמיד מתקבלים. למעשה, מרבית הערעורים נדחים. כמו כן, יש לצרף לערר מסמכים שונים, המלצות וחוות דעת, ולא כל אדם יודע בדיוק מה כדאי לו לצרף, וממי כדאי לו לבקש המלצות. בנוסף לכך, לא כל אדם יודע להתבטא בכתב בצורה רהוטה, מה שיכול לגרור יחס לא רציני של ועדת ערר תל השומר כלפי הערעור שלו.

לכן, היעזרות בעורך דין מנוסה בתחום יכולה לעזור, ולשפר משמעותית את הסיכויים להצליח בערעור ולקבל בחזרה את רישיון הנהיגה. עורך דין תעבורה יידע כיצד להגיש את הערעור בצורה הטובה ביותר, והוא גם יידע מה כדאי לכלול בו ועל מה כדאי לוותר.

ייצוג מול ועדת ערר תל השומר ע"י עורך דין לתעבורה

עורך דין תעבורה בעל ניסיון וידע בתחום, יוכל להביא לתוצאה הטובה ביותר כאשר הוא מייצג לקוח מול ועדת ערר משרד הבריאות תל השומר. עורך הדין יידע לכלול נימוקים מתאימים, והמלצות וחוות דעת מגורמים אמינים, כאשר כל אלה יביאו להצלחתו של הערעור בפני ועדת הערר.

משרדנו מתמחה בענייני תעבורה, ובמיוחד בעניינים הקשורים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. אם קיבלתם זימון לבדיקות כשירות במכון הרפואי, או אם קיבלתם תשובה שאינה מוצאת חן בעיניכם ואתם מעוניינים לערער עליה – אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקבלת ייעוץ משפטי.

*הכתוב האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד תעבורה להגשת ערעור על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, על כן, מי שמסתמך על האמור בו, עושה כן על אחריותו בלבד!

עברתם בדיקות כשירות לנהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וכעת קיבלתם תשובה שלילית? נענה לכם על כל השאלות – איך ניתן לערר על החלטת המרב"ד, מה יכולות להיות תוצאות הערעור, ולמה כדאי להיעזר בשירותו של עורך דין תעבורה

הואשמת בעבירת תעבורה? אל תתמודד עם זה לבד. קבל ייצוג מקצועי ממומחי דיני התעבורה המנוסים שלנו. עם ניסיון של מעל 25 שנה ורקורד מוכח בבתי משפט ברחבי הארץ, נוכל לעזור לך להשיג את התוצאה הטובה ביותר האפשרית. קבל את העזרה המשפטית שאתה צריך עוד היום והימנע מקנסות גבוהים ונקודות ברישיון שלך או מעונשים כבדים אף יותר.

מה קראנו עד עכשיו?